Drie keer per schooljaar nodigen wij een vooraanstaande collega uit de onderwijs- of wetenschapswereld uit om een lezing te verzorgen. De lezingen sluiten aan bij de thema’s van ons strategisch beleidsplan, maar kunnen ook te maken hebben met actualiteiten in het onderwijs.

De lezingen worden gehouden in de aula van basisschool De Lunetten, Maerten van Heemskerckstraat 146, 1965 GG Heemskerk. De lezingen starten om 19.30 uur en duren tot uiterlijk 21.30 uur. Dit is inclusief een half uur tijd voor vragen, opmerkingen en discussie met de spreker(s). Iedereen is van harte welkom om een lezing bij te wonen.

In het schooljaar 2017-2018 staan nog twee lezingen gepland:

Lezing: Feiten en fabels (J. Hattie)

Sprekers:
Twee deskundigen van OnderwijsAdvies

Onderwerp:
Professor John Hattie doet al ruim tien jaar onderzoek naar de effecten van interventies op het leren van kinderen. Uit zijn onderzoek blijkt dat 95% van wat leerkrachten doen effectief is, de overige 5% heeft geen of een negatief effect. Binnen die 95% zijn interventies te vinden die zeer effectief zijn. Het is zijn doel om iedereen die met leerlingen werkt bewust te maken van de impact van het eigen handelen, zodat steeds meer de effectieve interventies worden gedaan.

Nu woont en werkt John Hattie in Nieuw-Zeealnd, dus hij komt zelf niet. Twee deskundigen van OnderwijsAdvies komen de kennis van Hattie op interactieve wijze met ons delen. Wat doen leerkrachten bij wie leerlingen veel leren?  En wat doen wij (al heel lang), maar heeft geen of weinig effect op het leren van kinderen? Kortom: Met welke feiten en welke fabels hebben wij te maken? We geven alvast twee tips weg:

  • Kijk naar je eigen manier van lesgeven door de ogen van de leerlingen.
  • Help leerlingen hun eigen leraar te worden.   

Datum:
15 januari 2018 van 19.30 - 21.30 uur.

Aanmelden:
Meld je aan via deze link

Lezing:

Sprekers:
-

Onderwerp:
-

Datum:
14 mei 2018

Aanmelden:
Meld je aan via deze link.

 
Go To Top