Drie keer per schooljaar nodigen wij een vooraanstaande collega uit de onderwijs- of wetenschapswereld uit om een lezing te verzorgen. De lezingen sluiten aan bij de thema’s van ons strategisch beleidsplan, maar kunnen ook te maken hebben met actualiteiten in het onderwijs.

De lezingen worden gehouden in de aula van basisschool De Lunetten, Maerten van Heemskerckstraat 146, 1965 GG Heemskerk. De lezingen starten om 19.30 uur en duren tot uiterlijk 21.30 uur. Dit is inclusief een half uur tijd voor vragen, opmerkingen en discussie met de spreker(s). Iedereen is van harte welkom om een lezing bij te wonen.

De lezingen in het schooljaar 2018-2019:

Lezing:

Sprekers:
Team van De Sleutelbloem

Onderwerp:
Het team van De Sleutelbloem wil u inspireren en enthousiasmeren over het onderwerp: Anders organiseren. De Sleutelbloem is dit schooljaar gestart met het werken met onderwijsteams en met groepsdoorbrekend werken. Deze organisatievorm is gericht op een betere afstemming op de diverse leerniveaus van de leerlingen. 
Tijdens de Maandagavondlezing op 13 mei a.s. laat het team van De Sleutelbloem zien hoe zij groepsdoorbrekend en vakdoorbrekend werken met onderwijsteams. Zij delen hun ervaringen en nemen u mee in de ontwikkelingen van de afgelopen maanden. Daarnaast willen de leerkrachten en de onderwijsassistenten in workshops met de aanwezigen in gesprek over een aantal onderwerpen, zoals 1) het werken met instructiegroepen in onderwijsteam 1/2; 2) vakdoorbrekend en thematisch onderwijs; 3) samenwerken in een onderwijsteam; 4) passend onderwijs; 5) leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften; 6) de rol van de onderwijsassistent; en 7) de overlegstructuur. 

Datum:
13 mei 2019 op De Sleutelbloem, Hoflanderweg 45, 1947 ZB Beverwijk

Aanmelden:
Personeelsleden melden zich aan via Sharepoint. Externen kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

Lezing:

Spreker:
Wouter Camps

Onderwerp:
Breinvriendelijk onderwijs. Hoe werkt het brein? Hoe 'voed' je het brein? Hoe passen we deze kennis toe op scholen? Door aan te sluiten bij de natuurlijke behoeften van het brein, leren leerlingen sneller en meer, onthouden ze de lesstof beter en vinden ze leren ook nog leuker. Deze inspiratiesessie geeft u stof tot nadenken over de inbedding van breinvriendelijk onderwijs op uw school.

Datum:
21 januari 2019 van 19.30-21.00 uur.

Aanmelden:
Personeelsleden melden zich aan via Sharepoint. Externen kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Lezing:

Spreker:
Kees van Overveld

Onderwerp:
De balans tussen schools leren en sociaal-emotioneel leren en het effect hiervan op gedrag.

Datum:
15 oktober 2018 van 19.30-21.00 uur

Aanmelden:
Personeelsleden melden zich aan via Sharepoint. Externen kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Go To Top