Onderwijs voor een Nieuwe Tijd

De Ark is een kleinschalige basisschool op de grens van Heemskerk en Beverwijk. De Ark mag relatief klein in omvang zijn, maar heeft een grote onderwijsvisie. Op 24 oktober 2016 is De Ark gestart met het onderwijsmodel Onderwijs voor een Nieuwe Tijd (O4NT). Scholen die werken volgens dit model worden ook wel Steve JobsScholen genoemd.

Op Steve JobsSchool De Ark krijgen leerlingen onderwijs dat past bij hun niveau. Uitgangspunt is dat kinderen het best tot hun recht komen als zij lesstof aangeboden krijgen dat nét boven hun niveau ligt. Dit heet de 'zone van naaste ontwikkeling'. De leerlingen worden uitgedaagd en gestimuleerd om te groeien naar eigen kunnen en mogelijkheden. Daarbij is het onderwijs talentgericht en wordt er gewerkt met de modernste leermiddelen.

Het leerstofjaarklassensysteem is losgelaten op De Ark. Het onderwijs wordt afgestemd op wat de kinderen op dat moment nodig hebben. De leerlingen werken op school samen of alleen. Zij ondernemen activiteiten waarbij onderlinge interactie belangrijk is, werken zelfstandig, maken gebruik van ICT etc. Dit alles gebeurt tijdens workshops, in de ateliers en in de stamgroep. 

 

Google maps

Contact

Adres:

Elbestraat 4
1966 XJ Heemskerk

Contactgegevens:

0251 231569
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.arkheemskerk.nl

Go To Top