Leren in Vrijheit

Basisschool De Vrijheit is een echte ‘dorpsschool’. Het is de enige basisschool in Wijk aan Zee. De school dankt haar naam aan een stoomschip dat in 1903 in mistig weer op het strand van Wijk aan Zee vastliep. Het scheepswrak ligt nog altijd zichtbaar in zee. De naam staat symbool voor wat mensen van alle tijden wensen: vrijheid. En waar kan leergierigheid beter gedijen dan in 'Vrijheit'?

De leerkrachten op De Vrijheit zijn zich bewust van de niveauverschillen binnen hun groep. Zij organiseren het onderwijs op zo'n manier dat zij tegemoet kunnen komen aan de behoefte van de leerlingen. Kinderen die de lesstof snel begrijpen na de instructie,  gaan zelfstandig aan het werk. Zo krijgt de leerkracht ruimte om extra of een andere instructie te geven aan leerlingen die dit nodig hebben. Dit kan in kleine groepen of individueel. 

Naast het aanleren van kennis, wordt de persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen gestimuleerd en is er uitgebreid aandacht voor de ontwikkeling van sociale, praktische en creatieve vaardigheden. Dit alles gebeurt in een inspirerende en veilige leeromgeving.

Google maps

Contact

Adres:

Dorpsduinen 12-14
1949 EG Wijk aan Zee

Contact gegevens:

0251 374443
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.devrijheit.nl

Go To Top