De Wilgeroos: samen groeien naar een bloeiende toekomst!

De kernvakken rekenen, lezen en schrijven staan dagelijks op het programma op De Wilgeroos. Taal neemt hierbij een centrale plaats in. Het is belangrijk dat kinderen leren om te verwoorden wat hun bezighoudt en wat zij voelen. Mondelinge taal leer je door te oefenen. De leerkrachten stellen veel vragen, waardoor de leerlingen uitgedaagd worden om hun antwoord goed te formuleren. Op school wordt iedere dag voorgelezen.

Bij alle andere vakken worden de leerlingen actief betrokken bij het leren. De school werkt met thema's die betekenisvol zijn voor de leerlingen en die aansluiten bij wat zij al kennen. Aan de hand van onderzoeksvragen worden de leerlingen uitgedaagd om meer over een onderwerp te weten te komen. De leerkracht stuurt en begeleidt hen hierbij. Groeien doe je samen!

De sociale ontwikkeling is net zo belangrijk als het opdoen van kennis. Kinderen leren mét, maar ook ván elkaar. Door samen te werken en samen te spelen, leren de kinderen belangstelling voor elkaar te hebben en de ander te accepteren zoals hij of zij is.

 

Google maps

Contact

Adres:

Wilgenhoflaan 2
1944 TD Beverwijk

Contactgegevens:

0251 221144
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.wilgeroos.nl

Go To Top