Op 'Eigen Wijze' in ontwikkeling ...

... is het motto van Panta Rhei. Kinderen verschillen. Zij verschillen in het tempo waarin zij zich ontwikkelen, in de manier waarop zij leren, in de manier waarop zij thuis worden opgevoed, in karakter. Vanuit de uitgangspunten van ontwikkelingsgericht onderwijs (OGO) organiseert de school het onderwijs zodanig dat leerlingen zich op eigen wijze kunnen ontwikkelen. Het onderwijs is uitdagend en betekenisvol, zodat het kinderen boeit en motiveert.

Leerkrachten leren de leerlingen om initiatieven te nemen, om plannen te maken, om op een goede manier met elkaar om te gaan, om de wereld te (willen) verkennen en om taal en fantasie te gebruiken. De leerkracht kijkt naar wat een kind kan en zet samen met het kind de volgende stap in de ontwikkeling. Hiervoor ontwerpt hij/zij leersituaties in de vorm van thema's en projecten, die de kinderen uitdagen om zelf actief te leren.

Door thematisch te werken, zijn de leerlingen met vraagstukken bezig die zij zelf interessant vinden. De verplichte leerstof voor het basisonderwijs is in deze leeractiviteiten opgenomen.

Google maps

Contact

Adres:

Pieter Cheeuwenlaan 8
1948 DD Beverwijk

Contactgegevens:

0251 233977
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.depantarhei.nl

Go To Top