De Plataan

Basisschool De Plataan in Velsen-Noord is een moderne en professionele basisschool in Velsen-Noord. Een bijzondere school, want onze leerlingen komen uit veel verschillende culturen. De school is eigenlijk een mini-samenleving, waarin we kinderen voorbereiden op de grote samenleving. Op De Plataan leren we onze leerlingen om volwaardig en sterk in die samenleving te staan. We bieden een veilige leeromgeving waar kinderen graag naartoe komen om te leren. De komende jaren zullen we in ons onderwijs het ‘Anders Organiseren’ vorm gaan geven, met als doel het onderwijs nóg beter te laten aansluiten bij de onderwijsbehoeften van de leerlingen.

De Plataan telt 17 groepen, ca. 380 leerlingen en bijna 50 personeelsleden. Het team bestaat uit leerkrachten, onderwijsassistenten en leerkrachtondersteuners. Het team wordt ondersteund en aangestuurd door de directie. Directie en zorgcoördinator vormen samen het pedagogisch team. De dagelijkse ondersteuning wordt verzorgd door het ‘OOP’: een team bestaande uit de zorgcoördinator en twee directeuren, de conciërge en de secretaresse.

Per komend schooljaar zoeken wij

Leerkrachten

voor de onder- en middenbouw

voor 3 tot 5 dagen per week (in overleg)
onderbouw ca. 0,6 fte, middenbouw 0,8-1,0 fte

Wie zoeken wij 
 • Leerkrachten die enthousiast zijn om in een professioneel team te werken.
 • Leerkrachten die hun talenten willen inzetten om samen het verschil te maken voor onze leerlingen.
• Leerkrachten die bedreven zijn in hun vak en die, net als onze leerlingen en de andere teamleden, willen blijven leren en ontwikkelen.

Wat bieden wij
• Je krijgt een enthousiast en betrokken team dat sterk is in samenwerken en verbondenheid.
• Ondersteuning van leerkracht-specialisten en het 'OOP'; directie en zorgcoördinator, secretaresse en conciërge.
• Betrokken leerlingen die het waard zijn om een goede leerkracht voor de groep te hebben.

Meer informatie over De Plataan:
Onze website: www.deplataanvelsen.nl
De Plataan op Scholen op de kaart

Stichting Fedra
De Plataan is een van de elf scholen van Stichting Fedra. Ons motto luidt: ‘Aandacht voor ontwikkeling, aandacht voor jou’. Op onze scholen kunnen leerlingen zich in een veilige, groepsgerichte setting ontwikkelen, op grond van een door de leerkrachten ontworpen passend onderwijsaanbod. In een periode van acht jaar wordt een fundament gelegd waarmee de leerlingen, met zelfvertrouwen, verder kunnen in het onderwijs en in hun sociale leven.  

Solliciteren op deze vacature
Ben jij de collega die we zoeken? Dan zien we jouw cv en motivatiebrief graag verschijnen.  Solliciteer door je cv met motivatiebrief te mailen naar: hr@fedra.nl.  We streven ernaar de procedure vóór de zomervakantie af te ronden.