Groeien doen we samen

De boom, de plataan was de inspiratiebron voor het gebouw en voor de naam van de school. De boom is onmiskenbaar één object, maar wel een met verschillende uitstralingen en verschijningsvormen. Dat geldt ook voor deze school, en met name voor de populatie. In Velsen-Noord wonen mensen uit veel verschillende culturen. Kinderen leren van jongs af aan dat er veel verschillende manieren zijn om te leven en te leren.

De Plataan is een Brede School; zij delen het gebouw met andere organisaties. Samen begeleiden zij kinderen van 0 tot 13 jaar. 

Kinderen komen in de eerste plaats naar school om kennis te vergaren en vaardigheden te leren. Minstens zo belangrijk is de ontwikkeling van zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en zelfbewustzijn. Op De Plataan is veel aandacht voor individuele en culturele verschillen en vooral voor dat wat iedreeen bindt. Er wordt samengewerkt, samen gepraat en samen ontwikkeld. De school vindt het belangrijk ook de ouders hierbij te betrekken, volgens het motto: Groeien doen we samen. 

Google maps

Contact

Adres:

Heirweg 2B
1951 CD Velsen-Noord

Contactgegevens:

0251 224074
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.deplataanvelsen.nl

Go To Top