Groeien doen we samen

Onze prachtige, nieuwe school heeft de naam De Plataan gekregen. De boom, de plataan was de inspiratiebron voor het gebouw. De boom is onmiskenbaar één object, maar wel een met verschillende uitstralingen en verschijningsvormen. Dat geldt ook voor onze school, en met name voor onze populatie. In Velsen-Noord wonen mensen uit veel verschillende culturen. Kinderen leren van jongs af aan dat er veel verschillende manieren zijn om te leven en te leren.

Wij zitten voor het eerst met de hele school in één gebouw. Daarbij zijn wij een Brede School geworden; wij delen het gebouw met andere organisaties. Samen begeleiden wij kinderen van 0 tot 13 jaar. 

Kinderen komen in de eerste plaats naar school om kennis te vergaren en vaardigheden te leren. Minstens zo belangrijk is de ontwikkeling van zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en zelfbewustzijn. Op De Plataan is veel aandacht voor individuele en culturele verschillen en vooral voor dat wat ons bindt. We werken samen, we praten samen en we ontwikkelen ons samen. Wij vinden het belangrijk ook de ouders hierbij te betrekken: Groeien doen we samen. 

Google maps

Contact

Adres:

Heirweg 2B
1951 CD Velsen-Noord

Contactgegevens:

0251 224074
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.deplataanvelsen.nl

Go To Top